Što biste trebali znati

Od 1. siječnja 2014. dob za odlazak u mirovinu povećat će se za 2 godine, ostavljajući 57 godina za žene i 62 godine za muškarce.

Osobe koje ispunjavaju prijelazne uvjete, a to su:
Stariji od 35 godina, žene i stariji od 40 godina, muškarci od 1. travnja 1994. ili 15 godina radnog staža (ako dob nije vrijeme),

Poštivat će se zahtjevi prethodne norme (55 godina žena i 60 godina muškaraca isto kao i tjedni).

Također se mora uzeti u obzir da je barem za uživanje u tranziciji, od 22. srpnja 2005., bilo potrebno imati najmanje 750 tjedana, tako da se poštuje zahtjev od 500 tjedana u zadnjih 20 godina ili tisuću u bilo kojem trenutku.

Starija mirovina

Steći pravo na starosnu mirovinu kad žena navrši 55 ili više godina ili muškarac navrši 60 ili više godina i udovolji potrebama za tjednima kakvi jesu;
Uredba 758 iz 1990: 500 tjedana u posljednjih 20 godina Primjer: Žena je dala 500 tjedana u dobi između 35 i 55 godina.
Zakon 100 iz 1993: Citat 1000 tjedana.
Recite nam nešto o vašem slučaju i mi ćemo razjasniti svaku sumnju.

Porodična mirovina

Stječe pravo na obiteljsku mirovinu kada umirovljenik ili doprinositelj umre i nadživi ga dijete mlađe od 18 godina ili mlađe od 25 godina ako studira, ako je invalid ili dijete s invaliditetom većom od 50%, ili supružnik, on ili partner. Recite nam nešto o vašem slučaju i mi ćemo razjasniti svaku sumnju.

Invalidska mirovina

Kada se invalidnost dogodi više od 50% i u vrijeme kada je doprinosila.
Recite nam nešto o vašem slučaju i mi ćemo razjasniti svaku sumnju.

Zamjenska naknada za starosnu mirovinu

Kad dostigne dob i ne ispuni zahtjeve za tjedne, vraća mu se postotak od navedenog iznosa.

Zamjenska naknada za invalidsku mirovinu

Kad dosegnete stupanj radno nesposobnosti iznad 50% i ne ispunite zahtjeve za tjedne u vrijeme invalidnosti, vraća se postotak doprinosa.

Zamjenska odšteta za obiteljsku mirovinu

Kada doplatnik ili umirovljenik umre i ne ispuni uvjete za tjedne u trenutku smrti, vraća se postotak doprinosa.

Hrvatska propisi dopuštaju polaganje prava koja odgovaraju mirovini bez obzira na vrijeme koje protekne nakon navršene dobi (žene 57 i muškarci 62).

  1. Tražimo vašu povijest zaposlenja od COLPENSIONS-a, privatnih mirovinskih fondova (COLFONDOS, PORVENIR, PROTECCION, OLD MUTUAL, itd.).
  2. Obrađujemo vašu starosnu, mirovinsku, invalidsku i preživljujuću mirovinu.
  3. Obrađujemo zamjensku naknadu prije COLPENSIONES-a ili povrat vaše ušteđevine pred privatnim fondovima
  4. Obrađujemo vaše zahtjeve dok vaša situacija s COLPENSIONES ne postane jasna i sigurna.

Općenito, naša grupa stručnjaka voljna je pružiti našim dragim sunarodnjacima u Hrvatska i inozemstvu cjelovite savjete koji im daju mogućnost uživanja starosne mirovine u budućnosti ili potraživanja njihovih prava na beneficije.

  1. Savjetovanje je BESPLATNO za ljude koji su navršili 57 godina ili više ako su žene ili 62 godine ili više ako su muškarci.
    Ako je moguće unaprijediti postupak u Hrvatska, novac nikada nećemo dobiti unaprijed,Jednom ćemo naplatiti ono što priznaje Institut za socijalno osiguranje,  danas COLPENSIONES . Na pitanja Isplati li se tvrditi ili ne što se čeka s Institutom za socijalno osiguranje (sada COLPENSIONES)? Je li isplativo? Više novca u odvjetnicima bez rezultata? Danas vam kažemo isplati li se, zato  nam plaćate samo na ono što oni prepoznaju, na rezultat.
  2. Ako se radi o preventivnom savjetovanju, obavijestit ćemo vas o našim naknadama, pobrinut ćemo se za istragu svega, poput povijesti zaposlenosti, kako bismo vam pružili pouzdane i cjelovite savjete.